LEEF ENERGIEK & BEWEEG PIJNVRIJ
 . . . 
 

 

-RUG -

Richard Ellen (behandeltraject in Sardinië)

Toon van Baelen

Toon, 29 jaar, uit Mol (België) is actief motorsporter op hoog niveau maar had al jaren rugklachten. Hij vond zichzelf te jong om de rest van zijn leven in 'een glazen kooi' te leven. Nu pijnvrij!


Silke Emonts

Silke, 11 jaar, uit Oostrum had al 3 jaar last van haar rug, nek en hoofdpijn. Overal geweest. Niets had geholpen. Tot ze in de zomer van 2020 bij Paul Bax terecht kwam. Na 6 behandelingen was ze klaar en helemaal pijnvrij! 


Ingrid van der Kruijs

Ingrid had ruim 2 jaar ernstige rugklachten en de hele dag pijn. Behandelingen elders hielpen telkens maar voor korte duur. Nu pijnvrij!

Lex Coenen

Lex, 70 jaar, uit Wijchen is verlost van zijn rugklachten!


Maurice Raemaekers 

Maurice, 17 jaar, had al 4 jaar lang zoveel rugklachten dat hij beperkt werd met school, stage en sporten. Geen enkele behandeling of therapie had blijvend geholpen. Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie had hij (en zijn moeder) op TV gevolgd en filmpjes op facebook gezien met daarin de positieve ervaringen van andere klanten. De stoute schoenen aangetrokken en een vrijblijvende intake gepland! Na 3 behandelingen was Maurice pijnvrij. En nu na 6 behandelingen in het totaal is hij helemaal klaar om voor altijd van het probleem, de rugklachten, af te zijn. 
Dion Vercoulen uit Hout-BlerickAnnemary Ambroz uit BlerickMyriam Gooren uit Velden

Myriam had veel nekpijn en last van haar rug en knie. Ze is jaren geleden geopereerd aan een hernia. Ze kon geen lange stukken meer lopen. Alle dagelijkse activiteiten waren met een beperking en na een activiteit moest ze er dagenlang van 'bijkomen'. Ze had allerlei specialisten bezocht waaronder een reumatoloog, orthopeed, fysiotherapie, shockwave en podoloog. 

Nu na de behandelingen bij Paul Bax vertelt Myriam over het resultaat; meer energie, geen pijn meer aan haar nek en álle dagelijkse activiteiten zijn weer mogelijk zonder beperkingen en zonder pijn. 


Inge van Montfort

Inge had jarenlang rugklachten/hernia. Door verschrikkelijke pijn in haar bovenbenen kon ze maar 100 meter achter elkaar lopen. Diverse malen spuiten in de rug hebben, evenals chiropractie en manuele therapie, niet geholpen. Met in beide knieën een prothese kon Inge ook niet op haar knieën zitten. Daarnaast is Inge diabetes patiënt. Alles bij elkaar had ze zoveel klachten dat ze niet meer wist wat te doen of waar te beginnen. Toen werd de dochter van Inge op haar werk getipt of Paul Bax Pijnbestrijding & Revalidatie niets voor haar moeder zou kunnen zijn. Dit zegt Inge na 8 behandelingen.Jeroen Doornenbal uit Velden

Na 10 jaar met rugklachten is Jeroen Doornenbal uit Velden nu wél pijnvrij. Eerdere behandelingen bij diverse specialisten hebben niet geholpen. Dit vertelt Jeroen over zijn klachten, waar hij overal geweest is en hoe het nu, na behandelingen bij Paul Bax, met hem gaat.
Emmy Bruinen uit Venlo

Emmy (17 jaar) had vanaf april 2016 zo’n ernstige lage rugklachten dat ze gestopt was met hockey. Diverse behandelingen hebben niet geholpen. Intussen is ze volledig pijnvrij en speelt Emmy weer volop hockey. Dit vertelt ze na 5 behandelingen door Paul Bax.Pascal Rutten uit Velden

Pascal kwam eind juni 2016 naar een intake bij Paul Bax - Pijnbestrijding.  Al 13 jaar lang had hij last van steeds weer opkomende hernia-klachten. Maar de echte aanleiding om naar de intake te komen was de pijn in zijn schouder waarvoor hij van de arts het advies had gekregen om de schouder operatief te laten behandelen. Naast last van de rug en schouder had Pascal in juni nog last van tintelingen in de onderarm, niet goed rechtop kunnen zitten zonder pijn, een instabiele enkel, last van de achillespees, ochtend stijfheid en veel last van vermoeidheid. Pascal was overal geweest maar alleen een schouderoperatie zou hem kunnen helpen. Dit zegt Pascal na 8 behandelingen (niet geopereerd) op 20 september 2016.


De intake eind juni 2016 bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie gaf Pascal het vertrouwen dat een, dringend geadviseerde, schouderoperatie wellicht voorkomen zou kunnen worden. Er wordt tijdens de intake afgesproken een aantal behandelingen te gaan doen.  Dit zei Pascal na de eerste behandeling.


Marij Scahtorjé uit Venlo

Marij heeft in de loop der jaren allerlei diagnoses gekregen waaronder het 'facet-syndroom', 'osteo-chondrose' en 'degeneratie spondyl-artrose'. In het ziekenhuis heeft ze spuiten en blokkades gekregen in haar rug. Dit mocht niet baten net zoals de frequente behandelingen bij de chiropractor en fysio-fitness. Marij is na 4 behandelingen bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie geheel pijnvrij, ze slaapt 's nachts weer en wordt overdag niet meer beperkt in haar doen en laten. Marij vertelt over haar positieve ervaring ..... ze is op dat moment pas halverwege het behandeltraject.Jorgy Derks uit Reuver


Truus van Rens uit Lomm

Mijn naam is Truus van Rens. Vanaf mijn eerste zwangerschap, toen ik 24 jaar was, heb ik rugklachten. Ik heb jarenlang van alles geprobeerd; fysiotherapie, osteopathie, chiropracter, accupunctuur en dry-needling. Overal ben ik geweest. Het hielp niet of maar tijdelijk, Vijf jaar geleden kwam ik erachter dat ik scoliose heb. Men zei er niets of weinig aan te kunnen doen. Als het niet andere kon misschien een korset.

Bijna een jaar geleden ben ik begonnen bij het rughuis in Roermond, spieren sterker gemaakt. Maar de pijn werd niet veel minder. Met wandelen had ik intussen steeds meer last in de onderrug maar ook in de lies en de heup. Line-dancen lukte erg genoeg ook niet meer. Mijn schoonzus zei eens dat ik naar Paul Bax moest gaan. Na een week had ik al een intakegesprek, op 12 april ben ik begonnen met de eerste sessie van 50 minuten. Paul heeft mij behandeld en geholpen. Ik ben me nu bewust van hoe mijn lichaam (anders) werkt en hoe ik dit (ook zelf) op de juiste manier kon trainen.

Nu acht sessies later ben ik weer begonnen met line-dancen. Ook gaat het wandelen weer goed. Wij hebben een winkel in Lomm en ik kan nu tijdens mijn werk weer makkelijker veel staan overdag. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap gezet heb. Hartstikke bedankt Paul.

Yola Hegger

Yola Hegger had al vanaf juni 2014 klachten en pijn (o.a. hernia en een 'klap-voet'). Ze heeft allerlei wegen bewandeld en werd uiteindelijk via een kennis gewezen op de mogelijkheden bij Paul Bax. In het filmpje vertelt ze hoe blij en verrast ze is met de resultaten. Ze heeft op dat moment pas 3 behandelingen gehad bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie.Susanne Valckx - Rutten

Uitbehandeld? ..... Toch niet! 
Tot maart van dit jaar (na 2 operaties aan haar ruggenmerg) al jaren in een rolstoel. Kennen jullie het verhaal van Susanne Valckx? Ze was klaar met de revalidatie bij Adelante en zat, na haar laatste operatie, nog steeds in de rolstoel. Uitbehandeld noemen ze dat!
Susanne is 14 jaar geleden voor de eerste keer geopereerd aan een tumor in haar rug. In 2014 moest er opnieuw een operatie plaatsvinden, waarna ze bijna compleet aan de rolstoel gebonden was.
Op 31 maart jl. sprak Susanne een filmpje in, ze had op dat moment pas vijf behandelingen bij Paul gehad. Ook hebben we een stukje opgenomen van haar vorderingen tot dat moment.
Op 18 april 2016 liep (!) Susanne na 14 jaar, weer op eigen kracht en zónder rollator, 50 minuten aan de hand van Paul door het Julianapark in Venlo. Susanne wat mag jij trots zijn op jezelf! 
 Nu, drie maanden later in juni 2016, na de behandelingen bij Paul Bax, ..... kan Susanne weer lopen!!!Connie Canjels uit Venlo

Connie werkt al jaren als kraamverzorgster maar ondervond (te) veel hinder van haar rugklachten. Al zo'n 20 jaar sukkelde ze in meer en mindere mate met haar rug. Zelfs (door)slapen 's nachts ging vaak niet meer van de pijn. Van fysiotherapie, osteopathie tot manuele therapie de klachten gingen niet of maar tijdelijk over. Na de intake begin februari was Connie al snel pijnvrij. Dit vertelt ze na 8 behandelingen.


Thea Philipsen uit Lomm

Thea kampte jarenlang met rugpijn. Haar wens was om minstens weer een uur aaneengesloten pijnvrij te kunnen wandelen en dansen.
De bezoeken aan het ziekenhuis, osteopaat, fysiotherapeut en podotherapeut mochten niet baten.
Na 1 behandeling ging Thea pijnvrij de deur uit. Intussen heeft Thea samen met Paul hard gewerkt om de oorzaak van de rugklachten aan te pakken en wandelt en danst ze pijnvrij!


Peter Joosten uit Venlo

Peter Joosten is één van de grondleggers van de Venloop. met zeven andere Venlonaren liep hij in 2004 de marathon van New York. Na de indrukwekkende ervaring besloot het achttal in Venlo ook een hardloop-evenement te organiseren. De eerste editie in 2006 was meteen een succes. Peter nam in 2011 afscheid van het bestuur, maar deed dat jaar nog wel mee aan de Venloop. Daarna kwam hij echter in de lappenmand terecht door hernia. Diverse specialisten zeiden dat hij het hardlopen op zijn buik kon schrijven. Peter legde zich niet neer bij die diagnose. In zijn zoektocht naar een oplossing kwam hij terecht bij Paul Bax. "Paul gaf me vertrouwen. Hij zei: een hernia is trainbaar. Als je gedisciplineerd genoeg bent, krijg ik je weer aan het lopen." Met oefeningen die de lenigheid, stabiliteit en kracht bevorderen werd Joosten (48 jaar) opgelapt. "Ik ben sterker en sneller dan voorheen", stelt hij. *Dagblad de Limburger 27-3-2014


Esther Thijssen - Helmes

Ik heb scoliose, een vergroeiing van de ruggenwervel. Ik ben hier in 1996 aan geopereerd. Vanaf dat moment had ik altijd pijn in de lage rug. Tijdens mijn zwangerschap werd de pijn in de lage rug steeds erger. Uiteindelijk kreeg ik zelfs uitstralingspijn en tinteling in de benen. Fysiotherapie en medicatie brachten al die jaren slechts tijdelijk verlichting. Er was op een gegeven moment zelfs sprake van het gaan dragen van een corset en een nieuwe operatieve ingreep.
Via mijn collega kwam ik in contact met Paul. Al vrij snel na de start van de behandeling merkte ik dat de pijn minder werd, zelfs helemaal weg ging én dat is nu nog steeds zo. Ook de medicatie kon ik helemaal afbouwen.
Ik wandel, ik sport, ik winkel, allemaal dingen die voorheen niet mogelijk waren. Bedankt voor alle hulp Paul!


Odie Peeters

Bij een fysiotherapeut ben ik begonnen, die al snel niets meer kon betekenen. Daarna ben ik naar de manuele therapie gegaan, waar ik vele keren ben geweest. Ook verschillende bezoeken aan de huisarts die niets opleverde. Toen ik bij een andere huisarts terecht kwam adviseerde deze mij om veel te gaan zwemmen en heb ik contact gezocht met een osteopaat. Dit gaf mij gedeeltelijk verlichting, maar ik merkte dat ook dit uiteindelijk niet mijn klachten weghaalde. 
Via het werk ben ik uiteindelijk bij Paul Bax terecht gekomen. Met hem ben ik aan de slag gegaan om zo snel mogelijk weer pijnvrij aan het werk te kunnen. Dat is zeer snel gelukt. Mijn rug bleek na 19 jaar als kapster te werken te veel hetzelfde belast te zijn.
We zijn na allerlei testen begonnen met oefeningen voor alle spieren in mijn lijf. Ik kreeg door de begeleiding inzicht en controle over mijn eigen lijf. Dit gaf mij extra energie om op de juiste manier door te trainen, waardoor ik weer pijnvrij aan het werk kon. En dat voelt heerlijk. Ik ben super blij dat ik bij Paul Bax terecht gekomen ben. Heel erg bedankt voor de goede hulp. Ik hoop bij deze dat er velen ook deze stap zullen maken, een echte aanrader.


Mark van Dijk

Mijn lage rugklachten gingen zo ver dat dat ik na een tijd diverse malen door mijn rechter been zakte. Er zat geen kracht meer in en ik had hevige pijn in mijn onderrug. Ik kwam bij de chiropracter, dit gaf wel iets verlichting maar na een paar dagen kwam de pijn net zo hard terug, toen naar de fysiotherapeut, na 3 maanden jojo-en, veel pijn, minder pijn, wel uitval, geen uitval was ik het moe. Dit was niet mijn plek. 
Tussentijds heb ik ook alternatieve manieren geprobeerd om de pijn te verlichten, ook dit was maar een zeer kortdurende oplossing.  Het meest vervelende was dat zelfs in het ziekenhuis ze mij geen antwoord konden geven op waar mijn klachten nu vandaan kwamen. Het is een geïrriteerde zenuw maar hoe ik eraan kwam en vooral hoe ik ervan af kwam bleef onduidelijk. Van een tante kreeg ik de tip om met Paul Bax te praten, die kon wel iets voor mij betekenen. Na een luchtig maar ook serieus intakegesprek was mijn eerste indruk van Paul iemand die de kennis in huis heeft en vooral leeft voor wat hij uitdraagt. Iemand waarbij ik verder kon komen met mijn klacht. 
In de behandeling werd me duidelijk dat zijn kennis en aandacht zeer toepasbaar waren op mijn klacht en heb ik kunnen ervaren wat voor mij goed voelt en wat niet. Ook het psychologische stuk kwam aan bod, aangezien ik al een hele tijd thuis was en ik maar moeilijk kon accepteren dat ik 'niks' kon. Snel daarna kon ik zonder pijn weer mijn werk gaan doen. Een totaalpakket afgestemd op lichaam en geest, dit was de plek om te leren mijn klacht de baas te blijven!


Truus van Rens uit Lomm

Mijn naam is Truus van Rens. Vanaf mijn eerste zwangerschap, toen ik 24 jaar was, heb ik rugklachten.
Ik heb jarenlang van alles geprobeerd; fysiotherapie, osteopathie, chiropracter, acupunctuur en dry-needling. Overal ben ik geweest. Het hielp niet of maar tijdelijk. Vijf jaar geleden kwam ik er achter dat ik scoliose heb. Men zei 'niets of weinig aan te doen'. Als het niet anders kon misschien een korset. Bijna een jaar geleden ben ik begonnen bij het rughuis in Roermond, spieren sterker gemaakt. Maar de pijn werd niet veel minder. Met wandelen had ik intussen steeds meer last in de onderrug maar ook in de lies en de heup. Line-dancen lukte erg genoeg ook niet meer. 
Mijn schoonzus zei dat ik eens naar Paul Bax moest gaan. Na een week had ik al een intakegesprek. Op 12 april ben ik begonnen met de eerste sessie van 50 minuten. Paul heeft mij behandeld en geholpen. Ik ben me nu bewust van hoe mijn lichaam (anders) werkt en hoe ik dit op de juiste manier kon trainen. Nu acht sessies later ben ik weer begonnen met line-dancen. Ook gaat het wandelen weer goed. Wij hebben een winkel in Lomm, en ik kan nu tijdens mijn werk weer makkelijker veel staan overdag. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap gezet heb.
Hartstikke bedankt Paul.

 
 
 
E-mailen
Info
Instagram